Fijne vakantie!

©AFP

Na een lastig eerste halfjaar konden de beurzen de voorbije week weer wat herademen. Dat kan ook deze keer weer een tijdelijke opleving in een neergaande (beren)markt zijn. Macro-economisch moet het ergste nog komen, dat zal u ook in onze zomerspecial van volgende week merken (met tal van sprekende grafieken). Zijn we in 2022 voor de derde keer toe aan beurzen, die na een langdurige stijging niet louter naar hun gemiddelden terugkeren, maar daar zelfs zwaar onder gaan? De vorige keren betrof het de periode 2000-maart ‘03 en 2007-maart ‘09. Goedkoop werd tijdelijk spotgoedkoop. Daar zijn we nog niet, en het is ook niet zeker dat dit deze keer daadwerkelijk het geval zal zijn. Houd er gewoon rekening mee dat het kan. Het is zeker niet zo dat we een zwartgallige boodschap willen brengen, integendeel. Wat we willen voorkomen is dat u als belegger de handdoek in de ring zou gooien op een moment dat supersolden zouden aanbreken. En die braderie wordt op de beurs slechts zelden ‘georganiseerd’. Dus bent u daar maar beter op voorbereid, niet in het minst psychologisch. Zodat u - in het geval aandelen door Jan en Alleman verwenst worden - sterk genoeg in de schoenen staat om daadwerkelijk aan de koopkant te staan. En u zich niet laat meeslepen door de massa die de moed in de schoenen ziet zinken. Voorbereid, uiteraard ook strategisch: het ergste wat een belegger kan overkomen is over geen geld beschikken wanneer zelfs topkwaliteit aan weggeefprijzen beschikbaar is. Wees voorbereid. Voor het geval dat... We hebben er voor DB Portefeuille alvast goede hoop op dat we 2022 nog met een positief rendement kunnen afsluiten. De beurzen zullen als voorlopende indicator al aan het stijgen zijn, wanneer de recessie via radio en TV de huiskamer bereikt. Fijne vakantie!

Zomerreces

Het analistenteam van De Belegger gaat de komende twee weken in zomerreces.

De eerstvolgende reguliere De Belegger mag u op dinsdag 2 augustus verwachten (al maandag 1 augustus vanaf 18u00 op onze website te raadplegen). Ook onze andere diensten (advieslijn, lezersvragen, de dagelijkse mail De Belegger Vandaag) zullen in deze ‘quinzaine’ niet operationeel zijn.

Naar goede gewoonte bereidden we twee interessante en nuttige ‘zomerspecials’ voor. Volgende week voorzien we een grafiekennummer (DB 29), met actuele, strategische inzichten voor uw aandelenportefeuille. In DB 30 gaan we dieper in op de nieuwigheden op onze website, en hoe u de geboden mogelijkheden optimaal kan benutten.