Prosus

©Prosus

Prosus boekte in het boekjaar tot 31 maart een omzetgroei van 24% tot 35,6 mld. USD. Het grootste deel van de omzet (71%) komt van het 29%-belang in Tencent, maar de groei komt vooral van de kleinere participaties. Algemeen was er voor de ecommerce-portefeuille een omzetgroei van 51 %. Bij de 'classifieds' en de maaltijdbezorging was er ongeveer een verdubbeling. Ook fintech en de jonge divisie educatietechnologie groeiden stevig (circa 50%). Door investeringen en door een hoger verlies in de e-commerce daalde de winst echter met 20%.

De markt reageert niettemin enthousiast op de beslissing om over een langere periode eigen aandelen te gaan inkopen. Hiermee wil de holding de hoge onderwaardering verminderen. Om het inkoopprogramma te financieren, zullen er regelmatig aandelen van Tencent verkocht worden. 

Advies :  H+3

Dankzij de aangekondigde inkoop van eigen aandelen springt het aandeel bijna 20% hoger. Prosus blijft aantrekkelijk omwille van het herstelpotentieel van Tencent (dat nog lange tijd de waardering zal blijven domineren) en omwille van de interessante participaties in classifieds en fintech. Een eventuele terugval naar 55 EUR zou nog een instapgelegenheid bieden.