GBL

©David Plas

De holding is duidelijk op overnamepad. Nadat GBL gisteren meldde dat het 1 mrd. EUR neertelt voor Affidea, een toonaangevende leverancier van diagnostische diensten voor de gezondheidszorg in Europa, kondigt het management vandaag de aankoop aan van een meerderheidsparticipatie in Sanoptis, een toonaangevende speler in Europa op het vlak van oftalmologie. Deze transactie wordt in het tweede kwartaal afgerond.

 Dit is de tweede opeenvolgende private investering in de gezondheidssector in 2022. Dit is één van de vier investeringspijlers van GBL, naast consumentenervaring, digitalisering & technologie en duurzaamheid. Het is de bedoeling van GBL om het belang van de niet-genoteerde participaties gradueel op te trekken van 25% eind 2021 tot 40% op termijn. Met deze twee operaties zitten we al rond de 30%.    

Advies :  K1

De overnames binnen het niet-genoteerde segment stapelen zich op aan een zeer snel tempo. Het gaat om activiteiten met structurele groeitrends. De korting tegenover de intrinsieke waarde blijft nog steeds ruim 30% bedragen, waardoor we het koopadvies nogmaals bevestigen.