Ageas

©BELGA

De verzekeringsgroep verwierf voor een bedrag van 73 mln. EUR 25% extra in de levensverzekering joint-venture in India (AFLIC). In 2020 betaalde Ageas nog 56 mln. EUR voor een extra belang van 23%. Ageas die nu 74% van de groep controleert betaalt 8 keer de winst van het afgelopen boekjaar en krijgt een flinke vinger aan de pols  in een activiteit met 247 mln. EUR premie-inkomsten.  

Eerder op de week werd bekend dat Ageas zijn Franse activiteiten in de etalage zou plaatsen. De hebben een boekwaarde van 125 mln. EUR en leveren jaarlijks 175 mln. EUR premie-inkomsten op. Volgens Bloomberg zou een verkoop meer dan 300 mln. EUR opleveren. De levensverzekeringsactiviteiten in Frankrijk hinkten duidelijk inzake rendabiliteit achterop versus de rest van de groep en droegen beperkt bij de tot de resultaten. 

Advies :  H+2

Ageas is kwaliteit en interessant voor rendementsbeleggers. Een hogere rente is op termijn ook positief als het geleidelijk gaat. De pijlsnelle klim is voor elke financiële speler een grote aanpassing. Ageas is beperkt koopwaardig tegen de huidige koersen.