Deutsche Telekom

©REUTERS

De Duitse telecomgroep boekte goede resultaten over het derde kwartaal. De omzet (26,9 mrd. EUR) groeide organisch met 2,1%, terwijl de aangepaste EBITDAal met 0,2% steeg tot 9,7 mrd. EUR. In tegenstelling tot de afgelopen kwartalen zag de Amerikaanse dochter zijn gecorrigeerde EBITDAal met 3,7% dalen, ondanks een stijging van het aantal klanten met meer dan 6 miljoen op jaarbasis. Deze daling werd echter gecompenseerd door o.m. de stijgingen van 3,9% in Duitsland en Europa.

Dankzij deze goede resultaten kan de grootste Europese telecomgroep zijn aangepaste EBITDAal-prognoses verhogen tot ca. 38 mrd. EUR (voordien 37,2 mrd. EUR) en rekent op een vrije kasstroom van ca. 8,5 mrd. EUR (tegenover 8,0 mrd. EUR). De groep is ook van plan om een ​​verhoogd dividend uit te keren van 0,64 EUR (0,60 EUR in 2020).

Advies update :  H+

De resultaten zijn in lijn met de verwachtingen van het bedrijf, maar de markt rekende op iets meer. Ook de aangepaste EBITDAal-prognoses zijn niet uitzonderlijk. De voorbije weken is de waardering wat gedaald, zodat DT minstens te behouden blijft.