dossier

Met deze ‘must-reads' zit u als belegger gebeiteld voor 2024

14 aandelen die meer dan 7% rendement bieden? ETF’s shoppen? Of toch liever veilige alternatieven voor de staatsbon? We helpen u op weg!

Aandelen hebben er al een hele mooie rit opzitten. Sinds begin dit jaar is er voor de meeste beurzen al weer vlot 10% winst. Zijn er eigenlijk nog aandelen te vinden die een mooi (dividend)rendement bieden? En waarop moet je letten bij het selecteren ervan? Wat hebben de fameuze ETF’s te bieden voor wie liever niet al dat huiswerk zelf doet om er kansrijke aandelen uit te pikken? En: zijn er straks goeie én ook veilige alternatieven voor het geld dat vrijkomt uit de staatbon? Zoek niet verder. In dit dossier van De Belegger formuleren we voor u de antwoorden. 

2 maal 7 aandelen die meer dan 7% dividendrendement bieden 

Het dividendenseizoen komt eraan! Bedrijven belonen hun aandeelhouders dan met een stuk(je) van hun winst. De winsten van een bedrijf kunnen soms heel wispelturig zijn, maar hun dividenden proberen ze doorgaans standvastiger te houden. Dat maakt van zogenaamde dividendaandelen, bedrijven die een bovengemiddeld hoog en een ook houdbaar dividend kunnen uitkeren, basiswaarden voor elke portefeuille. En: een belangrijke bron van terugkerende inkomsten. We geven aan waarop u moet letten bij de selectie van die rendementsaandelen en... we selecteerden ook 2 maal 7 dividendtoppers die meer dan 7% (!) cash rendement uitbetalen.  
Ontdek het hier. 

Alles over ETF’s in 7 vragen en antwoorden 

Ze zijn razend populair. ETF’s, ook wel ‘trackers’ genoemd: beursgenoteerde beleggingsfondsen die – met lage kosten! – toelaten om als belegger heel eenvoudig een bepaalde beursindex te volgen. Waar en hoe kan u ze kopen? Kan dat al met een laag bedrag? Moet u er meerdere kopen om het risico te spreiden? En welke risico’s zijn er sowieso eventueel aan verbonden? De 7 meest gestelde vragen, beantwoord door de experts van De Belegger... 
U leest het hier. 

Hoe het geld van de staatsbon veilig herbeleggen?   

Meer rendement proberen halen, betekent ook bereid zijn om wat meer risico te nemen. Maar wat als u met (een deel van) uw geld de risico’s wil beperken? Welk rendement kan u dan nog krijgen? En kan u dan makkelijk aan uw centen als u ze nodig hebt? Kortom: op zoek naar een goed alternatief voor het geld dat straks vrijkomt uit de zeer succesvolle staatsbon? En benieuwd of obligaties, obligatie-ETF’s, spaar- en termijnrekeningen of - jawel, daar komen ze terug – de kasbons van de banken dan uw aandacht verdienen? 
Die analyse leest u hier.