Electronic Arts

©REUTERS

De afgelopen maanden hadden gamingbedrijven het niet onder de markt. De rugwind van de pandemie valt weg en bovendien zijn er twijfels rond regulering en een gebrek aan diversiteit. Terwijl heel wat aandelen in de sector van hun pluimen lieten, was daar bij Electronic Arts niet veel van te merken.

©REUTERS

De cijfers van het fiscaal tweede kwartaal (eindigend eind september) klopten de verwachtingen. De afgelopen 12 maanden steeg de omzet (net bookings) met 27%. De verwachtingen voor het boekjaar werden opgetrokken. Dit jaar zou de omzet 23% stijgen. Op 19 november wordt het langverwachte Battlefield 2042 uitgebracht, nadat eerder de lancering een maand werd uitgesteld. De voorlopige reacties over de b├Ętaversie ogen alvast positief. Apex Legends blijft sterk presteren en kan extra groei boeken met een mobiele versie. Electronic Arts kan teren op sterke franchises waarrond het geregeld nieuwe games kan lanceren. Sterke merken en een trouw publiek zorgen voor lagere marketinguitgaven en voorspelbare inkomsten. Hierdoor is het bedrijf erg rendabel, met een EBITDA-marge van ruim 35%. Het genereert 6 USD vrije cashflow per aandeel (4%). Deze cash laat het grotendeels terugvloeien naar de aandeelhouders via een klein dividend van 0,68 USD p.a. (0,5%) en een stevig inkoopprogramma. Vooral in sportspellen staat het sterk. De jaarlijkse lancering van het razend populaire voetbalspel FIFA brengt heel wat geld in het laatje. De nieuwste FIFA 22 is voorlopig een van de succesvolste in jaren. Toch is er een haar in de boter. Electronic Arts heeft sinds 1993 een overeenkomst met de voetbalbond FIFA. Hierdoor kan het het merk en de namen van spelers en voetbalclubs gebruiken. Volgend jaar moet deze deal worden hernieuwd en de bond wil boter bij de vis. De jaarlijkse vergoeding zou van 150 mln. USD naar 250 mln. USD gaan. Electronic Arts overweegt om het contract niet te verlengen en het spel te hernoemen. Het zou dan rechtstreeks contracten met de spelers en clubs aangaan. Die onzekerheid kan nog even op het sentiment wegen.

Naast organische groei wendt de groep de cash ook aan om overnames te doen. Met de recente overnames van Glu (2,1 mrd. USD) en Codemasters (1,2 mrd. USD) versterkte het zich in mobiele games en race-spelletjes. Tevens neemt het via de overnames getalenteerd personeel over. Door de krapte op de arbeidsmarkt is het immers lastig om personeel te vinden. De overnames dragen meteen bij tot de winst, al wegen ze mogelijk wel op de marges, omdat die bedrijven voorlopig iets minder rendabel zijn dan de groep.

 

 

Advies :  H+3

Het aandeel noteert dichtbij recordkoersen, maar is nog steeds relatief goedkoop. Het noteert aan 21 keer de verwachte winst. Koerszwaktes zijn koopkansen.