Wat kan de website van De Belegger voor u betekenen

Met de lancering van de nieuwe website willen we u nog beter van dienst zijn: snelle alerts, notificaties, simpele navigatie. U kan bovendien ook volledig zelf uw portefeuille samenstellen en laten analyseren. Bovendien is onze website voortaan niet alleen beschikbaar op desktop, maar ook op tablet, smartphone,... . Volledig mobiel, om u nog sneller op de hoogte te brengen.
Tabblad Advies
In 'Advies' staan updates, analyses, koopselecties en De Belegger Portefeuille centraal. Deze pagina is tegelijk een overzichtspagina waar u de korte inhoud vindt van de andere webpagina's 'Markten' en 'Mijn overzicht'. Links bevinden zich alle updates. Nieuw is de sorteerfunctie waar u per deelrubriek (Follow-up, Analyse, DB 4x4 doorlichting, Groeimarkten, ...) updates kan selecteren. Handig: als aandelen in een van onze drie koopselecties of in De Belegger Portefeuille vertoeven, kan u via de sorteerfunctie of via een apart label alle updates hierover terugvinden. Naast de updates heeft u in het midden een overzicht van al onze analyses, een grondige doorlichting van een bedrijf eventueel gekoppeld aan een DB 4X4-toets. Bij deze analyses hoort uiteraard een concreet advies en bijhorende risicorating.
Koopselecties
De rechterkant op de webpagina Advies is voorbehouden voor de koopselecties. Nieuw is de heatmap met de belangrijkste koersbewegingen van de dag voor de aandelen die in de koopselecties zitten. U kan via de lijst ook rechtstreeks naar de onderliggende 'detailpagina' van het aandeel doorklikken. Op de aparte subnavigatie kan u rechtstreeks naar onze drie koopselecties : Basiswaarden, Actieve koopselectie en koopselectie Groeimarkten. Hier krijgt u naast een algemeen verslag met recente follow-ups ook de belangrijkste waarderingsratio's en niet onbelangrijk de indeling per DB 4x4 pijler. Rechts kunt u zien wanneer een aandeel in onze koopselectie werd opgenomen.
De Belegger Portefeuille
Even scrollen en u ziet de heatmap met de belangrijkste koersbewegingen voor de aandelen in De Belegger Portefeuille zitten. U kan vanuit hier naar een aparte pagina van De Belegger Portefeuille klikken of u kan via subnavigatie op deze pagina terechtkomen. Naast een overzicht van alle aandelen van De Belegger Portefeuille kan u voortaan de doorlichting (scan) vinden van onze portefeuille per advies, risicorating en DB 4x4 pijler. Zo kan u uw eigen portefeuille aftoetsen met De Belegger Portefeuille. Al onze aan- en verkooporders kan u voortaan rechts volgen of via de notificaties.
De Belegger in PDF
De Belegger in PDF vindt u onder de koopselecties op de webpagina Advies. U heeft de mogelijk van de recentste PDF rechtstreeks te downloaden. U kan ook via het pijltje naar het archief waar u alle PDF-nummers van De Belegger kan terugvinden.
Advieslijst
Het overzicht van circa 600 aandelen en trackers kan u op de webpagina Advies terugvinden. Er staat een linkje onderaan de updates of u kan gewoon klikken op de subnavigatie onder de Tab Advies. Nieuw is dat u per individueel aandeel kan zoeken. Nog een nieuwe tool is dat naast diverse waarderings- en balansratio's u voortaan ook bij de meeste aandelen (trackers, groeimarkten uitgezonderd) de indeling per DB 4x4 pijler kan terugvinden. U kan deze aandelen voortaan ook toevoegen bij uw eigen aandelenlijsten. Zo kan u uw aandelenlijst vergelijken met het model van De Belegger Portefeuille. Doorklikken op het aandeel brengt u naar de detailpagina van het desbetreffende aandeel.
Tabblad Markten
In Markten graven we dieper met concrete visies op aandelen, rente- en valutamarkten en met verschillende dossiers rond o.a. pensioensparen, trackers, ... Belangrijke vernieuwing is dat u op deze pagina ook de evolutie op de verschillende Europese beurzen kan volgen, alle agendapunten & koerstriggers, het recente nieuws van de marktfeiten bij De Tijd. Tot slot vindt u op deze pagina's meer duiding over onze DB 4x4 strategie.
Onze marktvisie
Bij de subnavigatie marktvisie ligt de focus op onze wekelijkse visie op de financiële markten, maar wie geïnteresseerd is kan hier ook de focus groeimarkten of de bijdrage over Rente & valuta. U krijgt elke dag het overzicht van de markten (rond 18u), de agenda & koerstriggers en het technisch beeld van de aandelenmarkten. Rechtsonderaan treft u gerelateerde artikels en filmpjes van de analisten van De Belegger in pers.
Agenda & koerstriggers
Op basis van onze DB 4x4 strategie vindt u op de aparte webpagina voor de komende weken de belangrijkste wapenfeiten (potentiële koerstriggers) van bedrijven (inclusief een woordje uitleg). Belangrijke vernieuwing is dat u voortaan per aandeel kan opzoeken welke data (o.a. resultaten, investeerdersdag, trading update, ...) belangrijk zijn.
DB 4x4 Strategie
Op deze webpagina vindt u een heldere uitleg over onze DB 4x4 Strategie, met uiteraard onze vier pijlers (Duurzame Groeiers, Dividendwaarden, Value en Beloftes & Turnarounds) en de bijhorende doorlichting op basis van vier criteria.
Dossiers
Op deze webpagina in de subnavigatie vindt u enkele relevante, docht minder tijdsgebonden dossiers.
Tabblad Mijn overzicht
Een van de grootste vernieuwingen zit in de webpagina 'Mijn Overzicht'. Hier ziet u van alle portefeuilles die u ooit op www.tijd.be heeft aangemaakt de laatste updates van De Belegger en nieuws van De Tijd. Klikt u door op de details van de aandelenlijst dan krijgt u meer specifieke informatie over uw portefeuille gekoppeld met aan de DB 4x4 pijlers, het advies en de risicorating. U kan uw portefeuille laten laten doorlichten via een automatische scan op Advies, Risicospreiding en DB 4x4 pijlers. Allemaal exclusieve content die De Belegger ter beschikking stelt van zijn abonnees. Een belangrijke vernieuwing is ook dat het gewicht per sector en per aandeel wordt gemeten. Tot slot kan u de dagevolutie van uw portefeuille vergelijken met die van enkele indexen én met De Belegger Portefeuille.

NIEUWSBRIEVEN

Welke nieuwsbrieven stuurt De Belegger uit?
1. ‘De Belegger Vandaag’, elke dag omstreeks 18u.
  • een kort en helder marktcommentaar
  • bedrijfsupdates en analyses heet-van-de-naald, telkens gekoppeld aan een concreet advies
  • op regelmatige basis een update van onze marktvisie voor wie wil investeren in groeilanden of het technisch beeld van de markt wil kennen
  • Beurskalender voor de volgende dagen
2. ‘De Belegger Alert’, in geval van urgent nieuws
Via ‘De Belegger Alert’ ontvangt u dringende mededelingen zoals koop- en verkooporders voor de portefeuille en opnames of verwijderingen in de koopselecties. Na een ingrijpend nieuwsfeit of als er een nieuwe obligatie-uitgifte is, verwittigen we u ook via een DB Alert.
Waar kan ik me in- of uitschrijven voor de nieuwsbrieven?
Klik bovenaan rechts op uw naam: u komt dan terecht op ‘Mijn Account’. Ga vervolgens naar E-mails en duid aan welke nieuwsbrief u al dan niet wenst te ontvangen. Vergeet niet te bewaren met de blauwe knop ‘Opslaan’.
Ik ontvang mijn nieuwsbrieven niet, wat moet ik doen?
  • Controleer eerst even of u correct aangemeld bent voor de nieuwsbrieven. Zie vraag ‘Waar kan ik me in- of uitschrijven voor de nieuwsbrieven?’.
  • Check vervolgens uw spambox. Een veel voorkomende situatie is dat de e-mails bij ontvangst automatisch in de spammailbox geplaatst worden. Dat komt omdat sommige mailservers ons e-mailadres onterecht als spam markeren. Wij raden u aan ons afzendadres aan uw lijst met contactpersonen toe te voegen: zo zullen de nieuwsbrieven correct in uw postvak IN afgeleverd worden.
  • Ontvangt u na het overlopen van stap 1 en 2 alsnog de nieuwsbrieven niet kan u dit best melden aan lezersservice@belegger.be. De klantendienst bekijkt dan binnen de twee dagen wat er aan de hand zou kunnen zijn.

MIJN ABONNEMENT & LOGIN

Ik wil mijn e-mailadres en/of mijn wachtwoord aanpassen.
Klik bovenaan rechts op uw naam: u komt dan terecht op ‘Mijn Account’. Klik bij ‘Mijn gegevens’ op de blauwe knop ‘Bewerken’. Pas de gewenste gegevens aan. Vergeet niet onderaan te bevestigen met de blauwe knop ‘Gegevens opslaan’.
Let op! Wanneer u verhuist of uw adresgegevens wenst aan te passen, dient u dit bijkomend te melden aan de klantendienst via lezersservice@belegger.be of telefonisch op 0800/55.1.50 (van maandag t/m vrijdag 8.00 - 16.00 uur, zaterdag 8.00 - 12.00). De klantendienst zorgt er dan voor dat het magazine naar het juiste adres verstuurd wordt.
Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat moet ik doen?
Surf naar www.belegger.be en klik op ‘Vergeten?’. Vul uw e-mailadres in en klik op ‘Verzenden’. U ontvangt onmiddellijk een mail in uw mailbox: volg de link om uw wachtwoord te wijzigen.
Ik wil mijn abonnement wijzigen.
De klantendienst van De Belegger is telefonisch bereikbaar op 0800/55.1.50, van maandag t/m vrijdag 8.00 - 16.00 uur, zaterdag 8.00 - 12.00. Mails naar lezersservice@belegger.be zullen binnen de 48u beantwoord worden. U kan er terecht met vragen over uw abonnement, betaling, verhuis, vakantie en alle andere praktische vragen.

DE BELEGGER PRINT

Waar kan ik het meest recente magazine in pdf downloaden?
U kan het recentste magazine in pdf downloaden via de tab [Advies] door op het logo van De Belegger te klikken. Nadien surft u rechts onder de beide koopselecties naar de knop ‘Magazine in Print’ [Archief]. Hier heeft u twee mogelijkheden. Klik op de tweede pijl die u rechtstreeks naar het meest recente nummer van De Belegger brengt. Zodra u op ‘Download PDF’ klikt, start het downloaden van het meest recente magazine.
Houd uw wachtwoord bij de hand. Om de PDF te openen zal Acrobat Reader uw wachtwoord van uw Belegger-account vragen. (Zie eerdere vraag :’Ik ben mijn wachtwoord vergeten’)
Waar kan ik oude nummers van De Belegger downloaden?
Door links boven op het logo van De Belegger te klikken, gaat u naar de eerste pagina van de nieuwe site [Advies]. Rechts, onder de beide koopselecties vindt u de knop ‘Magazine in print’ [Archief]. Klik op het blauwe pijltje ernaast en u komt op het archief terecht. Zodra u op gewenste datum klikt, start het downloaden van de pdf.
Houd uw wachtwoord bij de hand. Om de PDF te openen zal Acrobat Reader uw wachtwoord van uw Belegger-account vragen. (Zie eerdere vraag :’Ik ben mijn wachtwoord vergeten’)

Specifieke vragen

Waar is de zoekfunctie?
De zoekfunctie bevindt zich helemaal rechts bovenaan. U krijgt voorlopig een lijst met een korte inhoud. In een tweede fase zal de zoekfunctie per aandeel u een beter overzicht bieden.
Wat is mijn 'oude' aandelenlijst?
Op de oude site van De Belegger kon u zelf een aandelenselectie op basis van onze advieslijsten samenstellen. Deze aandelenselectie is nu overgegaan in een portefeuille. Let wel: Aan elke lijn is de aankoop van 1 aandeel gesimuleerd. Als u meerdere aandelen van het desbetreffende in portefeuille heeft kan u dit aanpassen.
Portefeuille De Tijd op site De Belegger?
Zowel de Tijd als De Belegger zijn dochters van de firma Mediafin. Al uw portefeuillegegevens bij De Tijd zullen nu zichtbaar worden op de website. U kan ze op beide sites beheren. Alles wat u aanpast op de site van De Belegger wordt ook meegenomen met De Tijd en omgekeerd. Let wel : Abonnees van De Belegger hebben enkel beperkt toegang tot de artikels van De Tijd, tenzij ze ook abonnee van De Tijd zijn.
Waar vind ik de kalender?
Klik bovenaan in de blauwe balk op de pagina ‘Markten’ en vervolgens op het tabblad Agenda & Koerstriggers. Hier vindt u de economische agenda, het bedrijfsnieuws per aandeel en de koerstriggers. Nieuw in de Agenda is dat u kan zoeken per individueel aandeel. Vul het gewenste aandeel in de zoekbalk en klik op ‘enter’.

Termen & Begrippen

U kan best hier doorklikken voor de uitleg rond een aantal van onze meest courante begrippen of afkortingen


TECHNISCH

De site laadt traag, wat moet ik doen?
Duurt het lang voor de website van De Belegger in uw browser geladen wordt? De volgende aanpassingen kunnen een oplossing bieden:

  • Verwijder de cachebestanden van uw computer (zie verder)
  • Download de recentste versie van Flash-player (zie verder)
  • Controleer of uw browser de aanbevolen browserinstellingen heeft (zie verder)
Welke browser heb ik nodig om op de website te surfen?
Om volledig te kunnen genieten van de vernieuwde website dient u de laatste versie van uw browser te downloaden.

 

Browser

Logo browser

Hoe kan ik deze browser installeren?

Google Chrome

 

 

NL: https://support.google.com/chrome/answer/95346?hl=nl

FR: https://support.google.com/chrome/answer/95346?hl=fr

 

Internet Explorer

 

 

 

NL: http://windows.microsoft.com/nl-BE/internet-explorer/download-ie

FR:
http://windows.microsoft.com/fr-fr/internet-explorer/download-ie

Mozilla Firefox

 

NL: https://www.mozilla.org/nl/firefox/new/

FR: https://www.mozilla.org/fr/firefox/new/

Safari

 

 

NL: http://www.apple.com/benl/safari/

FR: http://www.apple.com/befr/safari/

Welke Flash-versie heb ik nodig?
Om grafieken en tabellen te kunnen raadplegen, dient uw browser te beschikken over een Flash-plugin. In geval van problemen kan u best laatste versie downloaden via volgende link: http://get.adobe.com/nl/flashplayer.
Hoe en waarom moet ik het geheugen van de cache legen?
Om zeker te weten dat u de nieuwste versie van de website ziet, kan u best eens het geheugen van de cache legen. Cache bestanden zijn tijdelijke internet bestanden die op uw computer zijn opgeslagen. Deze zogenaamde ‘Force Refresh’ kan u uitvoeren door volgende toetsencombinatie in te drukken:
Windows: ctrl + F5
Mac/Apple: Apple + R of command + R
Linux: F5

Cookies/Privacyregeling
Om op deze site gepersonaliseerde delen te kunnen consulteren, moet uw browser cookies accepteren. Bekijk de privacyregeling op belegger.tijd.be/service/disclaimer