Deutsche Telekom

©REUTERS

Het Duitse telecombedrijf verhoogde zijn prognose voor het hele jaar deels na een beter dan verwacht tweede kwartaal. Op organische basis steeg de kwartaalomzet (26,6 mrd. EUR) met 6,8% op jaarbasis en de aangepaste EBITDAal (na lease) met 1,1% (tot 9,4 mrd. EUR). Beide cijfers waren iets boven de consensus. Op gerapporteerde basis is er wel een daling ingevolge negatieve valuta-effecten. De VS waren opnieuw de belangrijkste groeimotor, hoewel alle activiteiten van de groep in de eerste helft van het jaar groeiden. De nettowinst steeg fors, bijna 150%, tot 1,9 mrd. EUR. Exclusief de eenmalige lasten in verband met de overname van T-Mobile US vorig jaar bedraagt de stijging 'slechts' 65,3%.

De groep mikt nu op een aangepaste EBITDAal voor 2021 van "minstens 37,2 mrd. EUR" (voorheen "ruim 37 mrd. EUR"). De overige doelstellingen blijven ongewijzigd.

Advies update :  H+

De resultaten zijn in lijn met de verwachtingen van het bedrijf, maar de markt rekende op iets meer. Ook de aangepaste EBITDAal-prognoses zijn niet uitzonderlijk. De voorbije weken is de waardering wat gedaald, zodat DT minstens te behouden blijft.